Että mitäkä

Rintamamiestalon remontointia huvin vuoksi ja tarpeeseen, välillä huvi tuntuu työltä. Pipo kireällä tätä rajausta ei ole kuitenkaan tehty, joskus huvittaa kirjoittaa vaaleanpunaisista leivoksista ja kissanpennuista. Onhan ne söpömpiä kuin joku talo.

torstai 30. maaliskuuta 2017

(Kevät)valoa tunnelin päässä

Nyt on kyllä emäntää laiskottanu, olipahan semmonen kirjoituspaussi! Vaan kun tuntui, ettei meillä mitään tapahdu... No van päästiinpähän sitä eteen päin välillä näissä remonttitouhuissakin. Niistä lattialämmitysputkista saatiin sitten lopulta tarjouksia, ja selkeästi eritellyn kohtuuhintaisen tarjouksen ja hyvän viestinnän ansiosta päädyimme lopulta naapurikunnan firmaan. Ihan hyväkin, että oli vähän paussia näissä talotouhuissa, isäntä sai kandiakin vaihteeksi tehtyä.

Tämän mieltä painaneen putkihomman selkiydyttyä on pihalle ilmestynyt myös ristikot valuhommia odottamaan ja lattialämmityksen syöttöputkia varten on suojaputket jyrsitty eristeeseen luikertelemaan. Lisäksi valua varten on seinille vedetty reunanauhaa, joka mahdollistaa kelluvan betonilaatan  kutistumisen ja laajenemisen rauhassa ilman vaaraa vaikkapa rikkoutuvasta kivijalasta. Tarkempia teknisiä yksityiskohtia kannattaa kysyä joltakulta muulta. :D

Reunanauhaa

Reunanauhan ja suojaputkien asennusten jälkeen pantiin loputkin eristelevyt paikoilleen ja suodatinkangasta päälle. Kun sais vielä ne itse lämmitysputket ja betonivermeet... Mietittiin ensin, että tilattaisiin betoniauto, kun kokemattomille ei ihan tuo myllättävän betonin määrä suhteellistunut. Muutamat siilot, navetat, hallit ynnä muut piiiikkuisen isomman alan lattiat valaneet isukit kuitenkin tuumasivat, ettei siinä nyt niin kauan mene, vaikka itse mylläisi betonin ja sitä paitsi tällä valumäärällä siinä voi jo jotain säästääkin. Ja onhan sillä murskeella muutakin käyttöä, että jos lavallisen eli parikymmentä tonnia mursketta tilaa, niin aina se johonkin pihasta häviää. Niin, kyllä sille varmasti käyttöä on, mutta mahtuukohan tuossa meidän pikkupihassa sitä ennen mitään tekemään. Tosin tämäkin on taas niitä asioita, ettei oikein suhteellistu, kuinka paljon tilaa se 20 tonnia oikein pihalle kipattuna vie...

Siinä se nyt betonia odottelee.
Joka tapauksessa sekä sorakuorman että putkien pitäisi nyt saapua hetkellä minä hyvänsä. Tuli kiire tilata se sorakin, ennen kuin kelirikko syö kujasta kantavuuden. Isit, veljet ja satunnainen määrä riskejä emäntäihmisiä saapuu talkoisiin viikon kuluttua, jos vain tarvikkeet ovat paikalla. Säpinöitä odotellessa ehti jo ulko-ovikin vaihtua, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla. Mahtavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. 20 tonnia mursketta on pikku nökkö. Murske on yllättävän painavaa. Kyllä se teidän pihalle sopii. Meidän navetan nurkalla on ollut monet kerrat vastaava nökkö. Muista leipoa paljon pullaa talkoolaisille!

  VastaaPoista
 2. Todistan, että hyvin häipyy ja uppoaa kummallisiin paikkoihin moiset nökköset.

  VastaaPoista
 3. En tiedä joko valoitte lattian mutta ei se betoniauto maksa lopulta niin paljoa suhteessa itse mylläämiseen vaikka toisin voisi luulla. Auto laskee lastinsa muutamassa kymmenessä minuutissa.Betonitoimittajien sivuilla on hyviä laskureita menekkiin. Todettiin tämä kun viimeksi valettiin edellisen kodin pihasaunan lattia uusiksi. Meillä ei tosin ollut toisaalta talkooväkeä silloin avuksi eli ei-houkutteleva vaihtoehto olisi ollut kaksin pyörittää myllyä ja kuskata kärryjä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valettiin jo, kovasti mietitään sopivaa päivää seuraaville talkoille. :) Me asutaan niin syrjässä, että valmisbetonin kuljetusmatkoista olisi tullut hirveä lisäkustanne. (Löydettiin ne laskurit, myös kustannearviolle. :D) Äkkiseltään en muista, paljonko tarkalleen teki kuljetus lisää. Niin ja sekin, kun pitää asua tässä talossa samalla, joten se auto olisi pitänyt tilata kahdesti! Siinä vaiheessa alkoi sataset juosta silmien editse. Olikohan sitten muitakin huolia lisäksi, kuten että mistä ikkunasta se auto pystyy sen lastinsa purkamaan ja tuleeko se tavara jo liiankin nopeaa ulos ym.

   PS. Anteeksi, kun julkaisussa kesti, muutin asetuksia tässä ja meinasi nuo kommentit jäädä muhimaan tuonne tarkistettavien listalle!

   Poista

Kiitos lukemisesta! Kommentit ovat myös tervetulleita! :)