Että mitäkä

Rintamamiestalon remontointia huvin vuoksi ja tarpeeseen, välillä huvi tuntuu työltä. Pipo kireällä tätä rajausta ei ole kuitenkaan tehty, joskus huvittaa kirjoittaa vaaleanpunaisista leivoksista ja kissanpennuista. Onhan ne söpömpiä kuin joku talo.

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Fuktisol tekee autuaaksi

Minulle on koko talvi puhuttu Fuktisolista™. Se on ihmeainetta, joka parantaa kaiken, mitä meidän lattioissa on joskus mahdollisesti ollut ja mahdollisesti tulee olemaan vialla, mikäli uskoisimme kaiken, mitä mieheni on meille muille selostanut. Oikeasti se näyttää lekasoran ja styroksin lehtolapselta, virallisemmin se on salaojittavaa lämmöneristettä. Voi sitä riemun päivää kun eristelevyt lopulta olivat pihassa. Se jälkeen ne ovatkin olleet siinä lähinnä vaivaksi, sillä ne kipattiin suoraan halkovaraston oven eteen kulkemista haittaamaan ja lentelevät kovilla tuulilla pitkin pihaa, ovat sen verran kepeitä. Appiukon kanssa monimielisinä tietenkin murteistimme sanan Fuktisol heti joksikin ihan muuksi...

Tällä hetkellä makuuhuoneessa on eristelevyt, muttei vielä muuta. Eilen kokoonnuimme anoppilaan porukalla extempore iltaa istumaan ja totta kai tärkeimpiä puheenaiheita olivat meidän remontti ja langon ensimmäinen oma auto. Miettiessämme, kuinka paljon betonia lattiavaluun tarvitaan tuli mieleen, että helpompi olisi ehkä tilata betoniauto kuin ruveta itse mylläriksi. Makuuhuoneeseenkin kun betonia hurahtaa jo toista kuutiota, mikä tarkoittaa melko monta sementtikiloa, ämpäreitä ja myllynpyöritystä. Ja jos tilataan betoniauto, onko sama tilata sitä betonia riittävästi toiseenkin huoneeseen...? Tästä seurauksena meillä on paitsi joukko vapaaehtoisia remonttimiehiä, muuttoapulaisia sekä useampi evakkopaikka, myös räjähtänyt olohuone. Jep, aiemmin mainitusta norsusta on nyt toinenkin kankku nuotiossa.

Onneksi on piharakennus, jossa nukkua. Lattian purkua ennen pitäisi siivota se piharakennus, näkyi kaapeissa pyörivän lähinnä hiirenkakkaa. Sänky kannetaan sinne, muiden tavaroiden sijoituspaikka on vielä vähän hakusessa. Sen verran tuskastuttavaa tämä pieneen tilaan ahtautuminen, että mieli teki polttaa jo muutakin kuin aitassa olleet äklöt lastulevyhuonekalut. Toki onhan tämä edistystä, sillä joudumme vielä hetken odottelemaan lattialämmityssuunnitelmaa ja siihen tarvikelistaa, ennen kuin makkarin puolella pääsee eteen päin. Nyt voidaan sentään jotain puuhata sillä välin. Tämä muutos remonttiohjelmassa ratkaisee myös miestä vaivanneen ongelman eli miten lattialämmityksen putket saadaan vedettyä näppärästi myös olohuoneen puolelle. Kivijalkaan porailtiin jo reijät putkille, mutta jotenkin ne pitäisi vetääkin suojineen päivineen niistä läpi. Enää ei rassaa kuin emäntää tämä remontti.

Onhan tämä mukavampi kuin se kaikennielevä hiekkaerämaa.

3 kommenttia:

 1. Seuraavassa postauksessa on varmaan kuva räjähtäneestä keittiöstä. Onneksi ei ole ihan paukkupakkasia luvassa, kun aittaan muutatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei sentään, kovasti yritän vastaan vängätä. :D Sitä ei kyllä tiedä, mitä nuo pojat keksii kun isäntä sai olohuoneen purkuun kaverin.

   Poista
 2. Ei muuta kuin betoniauto pihaan - minä otin meidän autosta aika monta kuvauksellista kuvaa, kun harvemmin semmoinen vekotin meikäläisen pihassa pyörähtää.

  VastaaPoista

Kiitos lukemisesta! Kommentit ovat myös tervetulleita! :)