Että mitäkä

Rintamamiestalon remontointia huvin vuoksi ja tarpeeseen, välillä huvi tuntuu työltä. Pipo kireällä tätä rajausta ei ole kuitenkaan tehty, joskus huvittaa kirjoittaa vaaleanpunaisista leivoksista ja kissanpennuista. Onhan ne söpömpiä kuin joku talo.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Neljän seinän sisään

Heissan!
Sen verran kiirettä pitänyt, että eipä ole ehtinyt oikein blogijuttuja ajatella. Tai no, mies on ehtinyt ajatella, mutta eipä hän niitä yleensä kirjoita, eikä ehtisikään, että se siitä... Eli monenlaista on alkukesästä ehditty touhuamaan mutta eipä juuri mitään muulle maailmalle kertomaan! Ensinnäkin, nurkat tyhjeni, kun saimme lopultakin tilattua jätelavan. Mikä ihana näky!


Melko täyteenhän se tuli. Isännällä oli vapaapäivä, minulla ei. Raukka oli yksin täyttänyt melkein koko lavan, kun tulin töistä kotiin. Muutamat painavimmat tavarat, lähinnä muinaisia, homeenhajuisia huonekaluja varaston perältä, nostelimme illalla yhdessä lavalle. Tunnelma oli aika seesteinen tämän suorituksen jälkeen... Muutama jätesäkillinen siihen vielä purua jäi, pitäisi kehdata kiikuttaa ne katteeksi kukkapenkkiin. Lautakasa ensimmäisessä kuvassa on sittemmin siirtynyt keittiön seinään.

Olotila jätelavan täytön jälkeen. Tai oikeastaan joka päivä.

Juhannuksen remontti-reiska oli tienaamassa. Minulle oli äiti tehnyt synttärikakkua, jota sulateltiin pienellä päiväkävelyllä. Hakkuuaukea on kyllä kylvetty, vaan eihän ne vuoden-kahden ikäiset pikkutaimet kuvassa vielä mihinkään näy, niinpä tallustelimme kuumaisemassa:

Äitillä tietenkin kamera matkassa, mihinkäs sitä ilman.

Siinäpä se suunnilleen ainoa hengähdystauko olikin. Juhannuksen jälkeen hommat jatkuivat. Keittiön seinät laudoitettiin ja päälle tuli huokoleijona-levy. Osalta seinää puuttuu levy vieläkin, tämä paksumpi sortti kun oli tilaustavaraa eikä tietenkään osattu tilata kerralla riittävästi. Ajattelimme ensin, että vedetään sähköt pintavetona 50-luvun talon tyyliin sopivasti, mutta keittiön pistorasioiden ja valojen sijoittelu tekivät siitä liki mahdotonta, johtoja kun olisi mennyt rumasti sikin sokin pitkin poikin (okei, saattoi siihen olla joku teknisempikin syy, remontti-reiska ei ole nyt vieressä valaisemassa asiaa.) Niinpä johdot tulivat levyjen alle putken sisään. Tästä syystä levyn piti olla paksumpaa, jotta siihen saattaa kaivertaa pienen kolon johdoille. Uudet ikkunatkin saadaan elokuussa, mikä huomioitiin levylaskelmissa, uudet ovat nimittäin eri kokoiset kuin vanhat. Jälleen uusi rahareikä, mutta toisaalta, onpahan sitten laitettu kaikki kerralla nätiksi, perusteli isäntä.


Seinät maalataan Uulan sisustusmaalilla. Huokoleijonan päälle tuli sitä ennen vielä makulatuuripaperi. Levyjen väleihin paperin alle tuli kuittinauhaa, jotta seinän vähän eläessä ilmojen vaihdellessa tapetti ei repeä. Taitolaji sekin, nauhanmokomat meinasivat ensin mennä ryppyyn. Lisäksi luimme eräästä toisesta blogista, että kuittinauhat olisi kannattanut repiä, jolloin niiden reunat eivät näy juurikaan tapetin alta. Noh, toisella kertaa sitten. Eihän tuo omaan silmään niin pistä.

Uulan sisämaalit sävytetään Tikkurilan karttoihin, ikkunaseiniin tuli sävy Lime L385. Muille seinille olin alunperin valinnut värin Seljankukka Y388, mutta eihän ne valitut värimallilaput tietenkään mukaan kauppaan sattuneet, niinpä muistin väärin ja väriksi tuleekin Jasmiin F503. Kotona sitten katseltiin lappusia ja limenväristä seinää, että taisi vahingossa tulla oikeastaan paremmin yhteensopiva sävy ostettua. Toisella puolen taloa on myös suunniteltu räväkän väristä ikkunaseinää ja samaa valkoista sitten muihin seiniin. Kuvissa limeseinät näyttävät ihan myrkynvihreiltä, sävy on jokseenkin parempi ja luonnollisempi livenä katseltuna!


Remonttievästä väliin. Hella on seilannut pitkin keittiötä, mutta on sentään saatu pidettyä toiminnassa, mikä on tietenkin pelkkää plussaa. Mm. tätä kananuudelikeittoa on syöty, onnistuin jopa löytämään marketista misotahnaa lientä varten. Tällä viikolla tuli uudet keittiönkalusteetkin ja perjantaina saimme asennettua uudet, integroidut lieden ja uunin. Lisää keittiökuvia ensi kerralla. Kalusteet on melkolailla paikoillaan,  mutta kuiva-ainekaappi siellä vielä seilaa kun odottelee huokoleijonia ja seinän valmistumista. Vähän voisi ilma viiletä, aika hikistä puuhaa asennella laatikostoja ja ihan vaan siivotakin kun ulkona on 27 astetta lämmintä (ja sisälläkin lähes) ja sadekin tuntui lähinnä, kuin joku olisi nakannut löylyä kiukaalle... :D


5 kommenttia:

 1. Mulla on hiki pelkästä kuvien kattelusta! Huh helletä, sanoi jänis pakkasta.

  VastaaPoista
 2. Edellinen kommentti oli peukutusta.

  VastaaPoista
 3. Haloo, tahtoo nähdä uusimpia edistysaskeleita!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö käyvään hittaalla, niin remontin kuin kommenttien julkasun suhteen... :D Haipakka vuosi, ei oo jaksanu raportoida! Lupaan tehdä parannuksen.
   -Sohvi

   Poista

Kiitos lukemisesta! Kommentit ovat myös tervetulleita! :)